Competition first prize

The sound barrier is integrated into the park, creating a route around a carpet of foliage and flowers. The route runs from the highest part of the embankment formed by Breogán Park and the M-30 motorway. The inclined 15º slope improves the effective barrier in the park’s pedestrian area and paths, while reducing its visual impact. Toward the park, the barrier has a foliage screen formed with modular panels that include soil, the selected plants and an independent drip watering system. These panels are interspersed with randomly spaced transparent gaps that provide a view of the other side. On the base, an uneven slope absorbs the different scenarios produced upon contact with the ground.

Co-author_

Daniel H. Nadal

  • 01

    01

  • 6

    6

  • 7

    7

  • 3

    3

  • 04

    04